Η Σοφία Σκευοφύλακα, CCO & Co-Founder της Hatzi Filax Group, έδωσε συνέντευξη στον σύμβουλο μάρκετινγκ, κ. Θέμη Σαρανταένα, στο επεισόδιο της τηλεοπτικής εκπομπής “Marketing in Practice” που προβάλλεται στο ONE Channel, έδωσε τις συμβουλές της σχετικά με το θέμα: Διαχείριση Προσωπικού στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Ξεκινώντας με τις προκλήσεις στην εύρεση του κατάλληλου προσωπικού, συζητήθηκε η περιορισμένη πρόσβαση σε κατάλληλα καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό.  Αναφέρθηκαν οι καλύτερες πρακτικές για προσλήψεις και επιλογή προσωπικού, με έμφαση στην εξατομικευμένη προσέγγιση και στην αξιολόγηση των δεξιοτήτων.

Στη συνέχεια, συζητήθηκαν οι τρόποι για την κινητοποίηση των εργαζομένων, με έμφαση στην ανάγκη δημιουργίας ενός δυναμικού και εμπνευσμένου εργασιακού περιβάλλοντος.

Τονίστηκε ότι παρέχοντας κίνητρα πέρα ​​από τη μισθοδοσία, όπως ευκαιρίες για επαγγελματική ανάπτυξη, αναγνώριση και εκπαίδευση μπορεί να ενισχυθεί η αφοσίωση των εργαζομένων. Συζητήθηκαν επίσης τρόποι με τους οποίους οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις μπορούν να προσφέρουν κίνητρα στους εργαζομένους τους χωρίς να αυξηθούν δραστικά οι λειτουργικοί τους φόρτοι, όπως μέσω προγραμμάτων ευεξίας και ευέλικτων ωραρίων εργασίας.

Η δημιουργία ενός δυναμικού εργασιακού περιβάλλοντος, η εσωτερική επικοινωνία και η ανάπτυξη ηγετικών ικανοτήτων μέσω Εκπαιδεύσεων αποτέλεσαν σημαντικά θέματα που συζητήθηκαν και δώθηκαν πρακτικές συμβουλές από την κ. Σκευοφύλακα για την υλοποίηση τους.

Δείτε όλη την συνέντευξη εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=i0vd5seaGpk&t=217s&ab_channel=MarketingConsultant

Η HATZI FILAX GROUP, Training, HR Consulting, Academy, η εταιρία της κ. Σκευοφύλακα Σοφίας και της κ. Χάτζη Σκευοφύλακα, έχει πολυετή εμπειρία σε Ελλάδα και εξωτερικό και εξειδικεύεται στην Διαχείριση και Ανάπτυξη του Προσωπικού των Επιχειρήσεων. Επίσης, η εταιρία έχει βραβευτεί με πολλά βραβεία για την μοναδικότητα και εξειδίκευση που παρέχει σε θέματα Εκπαίδευσης προσωπικού ειδικά Upskilling και Reskilling. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα: www.hatzifila.com Η εκπομπή «Marketing in Practice and more», παραγωγή του ONE Channel που μετρά πάνω από 200 επεισόδια και μεταδίδεται από 2014 (αρχικά στο SBC TV και στη συνέχεια στο Attica TV), ασχολείται με την επιχειρηματικότητα και με τον κλάδο του μάρκετινγκ. Αντικείμενό της αποτελεί η παρουσίαση επιχειρηματικών εννοιών, παραδειγμάτων και προτάσεων ώστε να καταστήσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις  ανταγωνιστικές στο ελληνικό αλλά και στο διεθνές γίγνεσθαι.  Στο «Marketing in Practice and more» παρουσιάζονται οι βασικές επιχειρηματικές αρχές, τα  εργαλεία και οι τεχνικές μάρκετινγκ που θα βοηθήσουν τη μικρομεσαία επιχείρηση να αναπτυχθεί μέσα από τα μάτια των ίδιων των επιχειρηματιών και των ανθρώπων της αγοράς. Χρηστικές συμβουλές, προτάσεις και απόψεις στη μικρή οθόνη, με αισιόδοξη προσέγγιση, τάση ανάπτυξης και κόντρα στις καθημερινές αρνητικές ειδήσεις.  Η εκπομπή επιμελείται και παρουσιάζεται τις 9 τελευταίες τηλεοπτικές σεζόν από τον πιστοποιημένο σύμβουλο μάρκετινγκ Θέμη Σαρανταένα, που εξειδικεύεται στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (www.marketingconsultant.gr) με χορηγούς επικοινωνίας τα: Athens Voice, epixeiro.gr, startup.gr  & franchise.gr

Πηγή: https://www.businesswoman.gr/h-sofia-skeuofylaka-kalesmeni-stin-thleoptikh-ekpompi/