Η Αναστασία Θεοδωρούλη είναι η Οικονομική Διευθύντρια του CITY UNITY COLLEGE, ενός εκ των μεγαλυτέρων κολεγίων, που προσφέρουν αναγνωρισμένα bachelor και master σε συνεργασία με Διεθνή Πανεπιστήμια, με παρουσία στην Αθήνα, Πάτρα, Ρόδο και Κύπρο και είχε την τύχη να σπουδάσει και να λάβει το δίπλωμα Διοίκησης Επιχειρήσεων από το DEREE COLLEGE -ένα πολύ καλά οργανωμένο κολέγιο με εξαιρετικούς καθηγητές. Σχετικά πρόσφατα, ολοκλήρωσε και το μεταπτυχιακό της στην Διοίκηση Ανθρωπίνου Δυναμικού από το CARDIFF METROPOLITAN UNIVERSITY, το οποίο πρόσφατα έλαβε και τον τίτλο του καλύτερου πανεπιστήμιου στην Ουαλία. Οι σπουδές της πρόσφεραν γνώση, την οποία χρησιμοποίησε και εμπλούτισε κατά την διάρκεια της επαγγελματικής της πορείας.

Ακούγεται συχνά ότι οι γυναίκες έχουν από τη φύση τους περισσότερο αναλυτικό μυαλό, ενώ αντίθετα οι άντρες πρακτικό. Συμφωνείτε με αυτήν την άποψη και αν ναι πόσο επηρεάζει αυτότη γυναίκα στη δουλειά της.
Οι γυναίκες και οι άνδρες έχουν από την φύση τους κάποια διαφορετικά χαρακτηριστικά, ενώ αποκτούν κάποια άλλα μέσω της εκπαίδευσης από την οικογένεια, το σχολείο, την κοινωνική τους δραστηριότητα και τις επαφές τους. Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Cambridge,το 2018 -την μεγαλύτερη έρευνα που έχει γίνει πάνω στις διαφορές φύλου, με την συμμετοχή 680.000 ανθρώπων- δείχνει ότι, κατά μέσο όρο, οι γυναίκες εμφανίζουν σε μεγαλύτερο ποσοστό ενσυναίσθηση, την ικανότητα δηλαδή να αναγνωρίζουν τι σκέφτεται κάποιο άλλο άτομο διαισθητικά και να ανταποκρίνονται κατάλληλα. Από την άλλη πλευρά, οι άνδρες βλέπουν τον κόσμο μέσα από «συστήματα βασισμένα σε κανόνες».

Αυτό αποδεικνύει ότι οι άνδρες τείνουν όντως να είναι πιο πρακτικοί ενώ οι γυναίκες ότι έχουν καλύτερη αντίληψη των ανθρώπων και των καταστάσεων.

Από την πλευρά των γυναικών αυτό το χαρακτηριστικό είναι μεγάλο ατού, γιατί τις βοηθάει στο να αντιλαμβάνονται καλύτερα το εργασιακό περιβάλλον, να δίνουν πιο ουσιαστικές λύσεις και να αρπάζουν ευκαιρίες.

Πόσο επαγγελματίας πιστεύετε ότι μπορεί τελικά να είναι μια γυναίκα, ειδικά σε χώρους που μέχρι πρόσφατα ήταν καθαρά ανδροκρατούμενοι.
Όσο και ένας άνδρας. Ο επαγγελματισμός, δηλαδή η άσκηση των επαγγελματικών δραστηριοτήτων με ευσυνειδησία και υπευθυνότητα, αποτελεί χαρακτηριστικό ανθρώπων και όχι φύλλου.

Τι θα συμβουλεύατε μια γυναίκα που φιλοδοξεί να ασχοληθεί με τον τομέα σας.
Θα σας απαντήσω το ίδιο: Ό,τι θα συμβούλευα και έναν άνδρα. Να οπλισθεί με γνώσεις, υπομονή και επιμονή. Γνώσεις, διότι είναι απαραίτητες ώστε να διαχειρίζεται ορθά τα θέματα με τα οποία ασχολείται, υπομονή και επιμονή, διότι ο δρόμος για την επίτευξη των στόχων μας είναι μακρύς.

Ποια θεωρείτε ότι είναι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και εφόδια που πρέπει να διαθέτει μια γυναίκα ώστε να μπορέσει να δραστηριοποιηθεί με επιτυχία στο χώρο των επιχειρήσεων.
Ένα από τα βασικότερα χαρακτηριστικά είναι η αναπτυγμένη συναισθηματική νοημοσύνη που οδηγεί αρχικά στην επιβίωση μέσα στον χώρο των επιχειρήσεων και στην συνέχεια στην κατάκτηση αρχηγικής θέσης. Επιπλέον, πρέπει να διαθέτει τόλμη, θάρρος, αποφασιστικότητα, εργατικότητα και να επιδιώκει τη διαρκή κατάρτισή της.

Από την μέχρι τώρα εμπειρία σας πιστεύετε ότι μία γυναίκα επιχειρηματίας μπορεί να συνεργαστεί καλύτερα με μια γυναίκα ή με έναν άντρα.
Eίμαι σίγουρη ότι οι γυναίκες επικοινωνούν καλύτερα μεταξύ τους. Όμως, η-μέχρι πρότινος- κυριαρχία των ανδρών στον επιχειρηματικό κόσμο, έχει οδηγήσει εμάς τις γυναίκες να έχουμε ανακαλύψει τον τρόπο επικοινωνίας και με τους άνδρες. Έχω ακούσει, βέβαια, αρκετές περιπτώσεις γυναικών που υποστηρίζουν πως, η συνεργασία τους με άντρες είναι πιο εύκολη. Προσωπικά, θεωρώ ότι η συνεργασία μεταξύ γυναικών είναι πιο «λεία», αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να υπάρξει επιτυχής συνεργασία με άνδρες.

Ποιο είναι το προσωπικό σας σλόγκαν ή ρητό.
Θα δανειστώ τα λόγια της Μισέλ Ομπάμα, «success isn’t about how much money you make, it’s about the difference you make in people’s lives».

Ποια είναι τα επόμενα σχέδιά σας;
Στα άμεσα σχέδια μου είναι η απόκτηση ενός διδακτορικού διπλώματος κι όταν τελειώσει όλο αυτό που ζούμε με την πανδημία, ένα ταξίδι με την κόρη μου, κάπου μακριά, μόνο οι δυο μας. Μετά από αυτό, άλλο ένα ταξίδι με την κόρη μου!