Στη εκπομπή «Επιχειρηματικότητα στα FM» από το Κανάλι 1 – 90,4 FM της Τετάρτης 27/9/2023 παρουσιάστηκε το team building, οι ευκαιρίες και τα μυστικά του για την ανάπτυξη της παραγωγικότητας.

Οι ομάδες αποτελούν τον πυρήνα κάθε οργανισμού. Είναι ο χώρος όπου τα άτομα θα συναντηθουν, ανταλλάσσουν ιδέες, λύνουν προβλήματα και συνεργάζονται για την επίτευξη κοινών στόχων. Είτε πρόκειται για μια start-up εταιρεία, είτε για μια πολυεθνική, οι ομάδες είναι αυτές που δίνουν την δυναμική και καθορίζουν την επιτυχία.

Μέσα από την σημερινή μας συζήτηση, θα δούμε πώς η σωστή διαμόρφωση, διαχείριση και ενδυνάμωση των ομάδων μπορεί να καταστήσει μια επιχείρηση πιο αποδοτική, δημιουργική και ανταγωνιστική. Θα εξετάσουμε πρακτικές, τεχνικές και στρατηγικές που ενισχύουν την ομαδική εργασία και προάγουν τον οργανισμό.

Σε μια εποχή όπου η ταχύτητα, η καινοτομία και η προσαρμοστικότητα είναι απαραίτητες για την επιβίωση και την ανάπτυξη, ο ρόλος των ομάδων είναι ακόμα πιο κρίσιμος. Καλώς ήλθατε λοιπόν, σε αυτή την συζήτηση γύρω από την καρδιά της οργανωσιακής ζωής, τις ομάδες και την ανεκτίμητη σημασία τους στην λειτουργία κάθε επιχείρησης.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης, με την καλεσμένη Σοφία Σκευοφύλακα, εκπαιδεύτρια ενηλίκων, παρουσιάστηκαν η σημασία της δομής μιας ομάδας, οι δυναμικές της τα προβλήματα και οι ευκαιρίες που αναδεικνύονται. Ακόμα δόθηκαν tips και ιδέες προς τους ακροατές για τρόπος βελτίωσης της ομαδικότητας με στόχο στην αύξηση της παραγωγικότητας.

Η ραδιοφωνική εκπομπή «Επιχειρηματικότητα στα FM» παρουσιάζει τεχνικές και τις καλύτερες πρακτικές για την επιχειρηματικότητα. Μέσω των καλεσμένων μας, διακρίνουμε όλα τα απαραίτητα στοιχεία που χρειάζεται ένας επιχειρηματίας για να αναπτύξει την επιχείρησή του. Χρησιμοποιούμε απλή και κατανοητή γλώσσα, με κεντρικό άξονα το Δήμο του Πειραιά και ολόκληρη την Αττική, παρουσιάζοντας πραγματικά και συγκεκριμένα παραδείγματα. Στόχος μας είναι αυτή η ώρα να γίνει ένας σημαντικός πυλώνας εκπαίδευσης και ενημέρωσης για τους επιχειρηματίες.

Επιμελείται και παρουσιάζει ο σύμβουλος μάρκετινγκ Θέμης Σαρανταένας.

Η εκπομπή μεταδίδεται ζωντανά κάθε Τετάρτη 19.00-20.00 από το Κανάλι 1 – 90,4 FM.

Πηγή: https://marketingconsultant.gr/team-building-eykairies-mystika-epeisodio-on-demand-epicheirimatikotita-sta-fm/