Για 2η σεζόν η ραδιοφωνική εκπομπή «Επιχειρηματικότητα στα FM» αναδεικνύει τεχνικές και best practices επιχειρηματικότητας. Με καλεσμένους που παρουσιάζουν μέσα από την δική τους οπτική όλα όσα χρειάζεται ένας μικρομεσαίος επιχειρηματίας για να καταφέρει να αναπτύξει την επιχείρησή του, δίνονται στοχευμένες ιδέες και προτάσεις. Με γλώσσα απλή και κατανοητή, με κύριο άξονα τον Δήμο του Πειραιά και την Αττική δίνονται παραδείγματα απτά και ρεαλιστικά. Στόχος η ώρα αυτή να γίνει ένας πυλώνας εκπαίδευσης και ενημέρωσης των επιχειρηματιών.

Επιμελείται και παρουσιάζει ο σύμβουλος μάρκετινγκ Θέμης Σαρανταένας.

Η εκπομπή μεταδίδεται ζωντανά κάθε Τετάρτη 19.00-20.00 ζωντανά από το Κανάλι 1 – 90,4 FM.

Τα τρία πρώτα 3 επεισόδια της σεζόν ακολουθούν:

13/9/2023 Θέμα: “Οι τάσεις στο Digital Marketing για τη νέα επιχειρηματική σεζόν”. Στον κόσμο του digital marketing, όπου ο ρυθμός αλλαγής είναι ασταμάτητος, η κατανόηση των τάσεων είναι όχι απλά μια επιλογή, αλλά μια αναγκαιότητα. Το να είμαστε ενήμεροι για τις τελευταίες εξελίξεις μας επιτρέπει να προσαρμόζουμε τις στρατηγικές μας και να διασφαλίζουμε την επιτυχία των καμπανιών μας σε ένα περιβάλλον που αλλάζει συνεχώς. Μία έρευνα από το HubSpot έδειξε ότι οι επιχειρήσεις που παρακολουθούν τις τάσεις στο digital marketing και τις εφαρμόζουν στις στρατηγικές τους, έχουν 2.3 φορές μεγαλύτερη πιθανότητα να επιτύχουν τους στόχους τους συγκριτικά με εκείνες που δεν το κάνουν. Επιπλέον, σύμφωνα με την ίδια έρευνα, οι επιχειρήσεις που προσαρμόζονται στις νέες τεχνολογίες και τα νέα εργαλεία του digital marketing βλέπουν μια αύξηση της ΡΟΙ (Επιστροφή Επένδυσης) κατά 25% σε σχέση με τις εταιρείες που παραμένουν στατικές. Mε καλεσμένο τον Σπύρο Ανδριόπουλο, Head Digital Marketer, παρουσιάστηκαν οι αλλαγές στον κόσμο του digital, αναλύθηκαν οι επερχόμενες τάσεις και δόθηκαν συγκεκριμένες προτάσεις και ιδέες για τους επιχειρηματίες ώστε να αναβαθμίσουν την online εικόνα τους με στόχο την αύξηση του τζίρου τους.

Ακούστε την εκπομπή εδώ: https://marketingconsultant.gr/rasio-taseis-digital/

20/9/2023 Θέμα: «Στρατηγικές Τιμολόγησης για μέγιστη κερδοφορία» . Η τιμολόγηση αποτελεί κεντρικό στοιχείο στη λειτουργία κάθε επιχείρησης, αφού καθορίζει τα έσοδα και τα κέρδη, ενώ ταυτόχρονα διαμορφώνει την ανταγωνιστικότητα στην αγορά. Στο πλαίσιο αυτό, η εκπομπή αυτή εξέτασε την αναπόσπαστη σχέση της τιμολόγησης με την επιτυχία μιας επιχείρησης, παρουσιάζοντας διάφορες στρατηγικές που μπορούν να εφαρμοστούν για την επίτευξη βέλτιστων αποτελεσμάτων. Με καλεσμένο τον Παντελή Λάμπρου, ειδικό στον Επιχειρηματικό Σχεδιασμό, παρουσιάστηκε αρχικά ο σύγχρονος χάρτης της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα, η αξία της τιμολόγησης, η διαφορά από τον τζίρο και η ανάγκη για την ρευστότητα καθώς και το πως αυτή διαφέρει από την ανάγκη κερδοφορίας.

Ακούστε την εκπομπή εδώ: https://marketingconsultant.gr/stratigiki-timologisis-gia-megisti-kerdoforia/

27/9/2023 Θέμα: “Team Building: ευκαιρίες & μυστικά”. Σε μια εποχή όπου η ταχύτητα, η καινοτομία και η προσαρμοστικότητα είναι απαραίτητες για την επιβίωση και την ανάπτυξη, ο ρόλος των ομάδων είναι ακόμα πιο κρίσιμος. Οι ομάδες αποτελούν την καρδιά της οργανωσιακής ζωής, με την ανεκτίμητη σημασία τους στην λειτουργία κάθε επιχείρησης. Mε καλεσμένη στο studio την Σοφία Σκευοφύλακα, εκπαιδεύτρια ενηλίκων, παρουσιάστηκαν: η σημασία της δομής μιας ομάδας, οι δυναμικές της τα προβλήματα και οι ευκαιρίες που αναδεικνύονται. Ακόμα δόθηκαν tips και ιδέες προς τους ακροατές για τρόπος βελτίωσης της ομαδικότητας με στόχο στην αύξηση της παραγωγικότητας.

Ακούστε την εκπομπή εδώ: https://marketingconsultant.gr/team-building-eykairies-mystika-epeisodio-on-demand-epicheirimatikotita-sta-fm/

Πηγή: https://www.franchise.gr/franchise-%CE%BD%CE%B5%CE%B1/7864-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%87%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B1-fm-%CE%BD%CE%AD%CE%B1-%CF%83%CE%B5%CE%B6%CF%8C%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CE%BB%CE%B9-1-%CF%83%CF%84%CE%B1-90,4-fm.html