Ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα σεμιναρίων με θέμα «Diversity & Inclusion – Διαφορετικότητα και Συμπερίληψη» σχεδίασε και υλοποίησε η Hatzi Filax Group για τον Όμιλο Goody’s-Εverest στοχεύοντας στην ενίσχυση της κουλτούρας Συμπερίληψης σε όλο το εύρος της δραστηριότητάς του.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του έργου ανέλαβε η Σοφία Σκευοφύλακα, Co-founder & Chief Commercial Officer Hatzi Filax Group και κάτοχος του βραβείου «Inclusive Business» από το Imperial College London Business School, η οποία συνεργάστηκε στενά με τη διεύθυνση ανθρώπινου δυναμικού του Ομίλου για τη δημιουργία ενός πρωτοποριακού προγράμματος.

Η εκπαίδευση Diversity & Inclusion σχεδιάστηκε ακολουθώντας πρωτοποριακά διεθνή πρότυπα, τα οποία προσαρμόστηκαν στις ανάγκες της ελληνικής πραγματικότητας. Το πρόγραμμα στοχεύει στην εξέλιξη και ευθυγράμμιση των συμμετεχόντων με τις σύγχρονες έννοιες της Διαφορετικότητας και της Συμπερίληψης – Diversity & Inclusion, τόσο σε επαγγελματικό, όσο και σε προσωπικό επίπεδο. Μέσω της εκπαίδευσης, οι συμμετέχοντες αποκτούν νέες δεξιότητες, όπως η καλλιέργεια πολιτιστικής συνείδησης και η συμπεριληπτική διαχείριση θεμάτων.

Στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος συνολικής διάρκειας τριών (3) μηνών εκπαιδεύτηκαν περισσότερα από 140 διευθυντικά στελέχη, τόσο από τα κεντρικά γραφεία του Ομίλου, όσο και από τα καταστήματα των ηγετικών αλυσίδων Goody’s Burger House, Εverest, Flocafe Espresso Room, La Pasteria και Olympus Plaza.

Οι κκ Ιουλία Μπαρούτη, HR Manager και Ευτυχία Γιάτσε, προϊσταμένη Εκπαίδευσης & Στελέχωσης Δικτύων, από τη Διεύθυνση Ανθρωπίνων Πόρων, του Ομίλου Goody’s-Εverest δήλωσαν σχετικά: «Ο Όμιλος Goody’s-Everest εφαρμόζει απαρέγκλιτα τις αρχές της ισότητας και των ίσων ευκαιριών, ενώ ως θυγατρική του Ομίλου Vivartia δηλώνει έμπρακτα αυτή τη δέσμευση μέσω της υπογραφής της «Χάρτας Διαφορετικότητας». Παραμένουμε διαχρονικά προσηλωμένοι στη δημιουργία και διατήρηση ενός ασφαλούς εργασιακού περιβάλλοντος, χωρίς ανισότητες, διακρίσεις και αποκλεισμούς, όπου καλλιεργούνται σχέσεις βασισμένες στον αλληλοσεβασμό, την κατανόηση και την εμπιστοσύνη. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που υλοποιούμε σε συνεργασία με την εταιρία Hatzi Filax Group έχει σχεδιαστεί προκειμένου να ενισχύσει αυτή την κουλτούρα συμπερίληψης, συνεισφέροντας στην αναγνώριση και αποδοχή των μεταξύ μας διαφορών και στην αξιοποίησή τους στην επίτευξη των κοινών μας στόχων, με τη συμμετοχή όλων μας».

Η Σοφία Σκευοφύλακα, η οποία έχει διατελέσει μέλος πολλαπλών επιτροπών με επίκεντρο την Ισότητα, Διαφορετικότητα και Συμπερίληψη (Equality, Diversity and Inclusion) στο εξωτερικό, δήλωσε σχετικά: «Η Διαφορετικότητα αποτελεί θεμέλιο το οποίο οφείλουμε να αναπτύξουμε και να αναδείξουμε, προκειμένου να διασφαλίσουμε την εξέλιξη ενός σύγχρονου, συμπεριληπτικού και καινοτόμου εργασιακού περιβάλλοντος. Το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα συμβάλει καθοριστικά στη διαμόρφωση μιας εταιρικής κουλτούρας συμπερίληψης, ενώ έχει χαρακτηριστεί από διάφορους συμμετέχοντες ως «Σεμινάριο Ζωής»!».

Ευχαριστούμε πολύ την iefimerida!!