Τα αποτελέσματα του μεγαλύτερου μαθητικού Βρετανικού ερωτηματολογίου (National Student Survey) ανακοινώνονται στις 5 Ιουλίου και το φοιτητικό σωματείο του Πανεπιστήμιο Νταντί (DUSA The Union – University of Dundee) βγαίνει και πάλι πρώτο.

Αυτήν είναι η τέταρτη πρωτιά στη Σκωτία για το DUSA The Union στην ακαδημαϊκή χρονιά 2018-2019, κάτι το οποίο δεν έχει ξαναγίνει.

Η Σοφία Σκευοφύλακα εκλέχθηκε τον Μάρτιο του 2018 ως Πρόεδρος των φοιτητών στο Φοιτητικό Σωματείο του Πανεπιστημίου Νταντί (DUSA the Union – University of Dundee) σε 18.000 μαθητές για την ακαδημαϊκή χρονιά 2018-2019, μετά από έναν πολύ ανταγωνιστικό εκλογικό αγώνα, καθώς ήταν η μόνη μη-βρετανή υποψήφια.

Κατάφερε μαζί με την ομάδα της να κερδίσει τέσσερις πολύ ανταγωνιστικούς τίτλους ανάμεσα σε δεκάδες άλλα πανεπιστήμια (όπως το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου και το Πανεπιστήμιο της Γλασκόβης).

Το DUSA The Union θεωρείται το καλύτερο σωματείο φοιτητών λόγω της εξαιρετικής μαθητικής εμπειρίας που προσφέρει και βραβεύθηκε ως:

– 1ο στη Σκωτία από το Which? University

https://www.naftemporiki.gr/story/1412980/skotia-protia-gia-enosi-foititon-me-mia-ellinida-sto-timoni
https://www.thecourier.co.uk/fp/news/local/dundee/748926/dusa-named-best-students-union-in-
scotland-in-annual-universites-survey/

– 1ο στη Σκωτία, 2ο στη Μεγάλη Βρετανία από το Student Crowd
https://www.studentcrowd.com/university-l1002196-s1008217-university_of_dundee-dundee

– 1ο στη Σκωτία, 5ο στη Μεγάλη Βρετανία από το What Uni Awards
https://www.whatuni.com/student-awards-winners/student-union/

Και ο τελευταίος και πιο μεγάλος τίτλος
– 1ο στη Σκωτία, 8ο στη Μεγάλη Βρετανία από το National Student Survey
https://www.dusa.co.uk/blog/our-big-win-in-the-nss-results/

Ο οργανισμός DUSA The Union μάλιστα έκανε αφιέρωμα στην τελευταία τους μεγάλη νίκη στην ηγετική ικανότητα και το πάθος της Ελληνίδας Σοφίας Σκευοφύλακας ως Πρόεδρος η οποία ήταν κύριος παράγοντας για την επιτυχία του οργανισμού.

Η Σοφία όπως γράφουν, έβαζε πάντα στο κέντρο των προτεραιοτήτων της ομάδας της αλλά και του οργανισμού τα θέλω και τα συμφέροντα των μαθητών. Μαζί δημιούργησαν πολλές καινοτομίες για την καλυτέρευση της ζωής των μαθητών.
https://www.dusa.co.uk/blog/our-big-win-in-the-nss-results/

Η Σοφία Σκευοφύλακα μας δηλώνει ενθουσιασμένη και υπερήφανη που όλοι οι κόποι της, του DUSA και της ομάδας της αναγνωρίζονται πρώτα από όλα από τους μαθητές: “Ότι δημιουργούμε, το κάνουμε για να έχουν οι μαθητές μας ένα καλύτερο σήμερα και αύριο”.

Λόγω της δυναμικής της ηγεσίας και των γνώσεων της, τον περασμένο Ιανουάριο, το πανεπιστήμιο του Νταντί για πρώτα φορά στην πολυετή ιστορία του ιδρύματος, της ζήτησε να παρουσιάσει τη θέση του οργανισμού (DUSA), το όραμα και τη συνεργασία του με το Πανεπιστήμιο στη Δημόσια Συνάντηση των μετόχων του Πανεπιστημίου.

Μαζί της παρουσίασαν τις απόψεις τους ο Πρύτανης Professor Andrew Atherton και ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Ronnie Bowie.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν καταξιωμένοι καθηγητές, επιχειρηματίες και πολιτικοί της Σκωτίας.

Πηγή: Flash.gr \ From Archives