Στο νέο επεισόδιο της τηλεοπτικής εκπομπής Marketing in Practice που μεταδίδεται από το ONE Channel, ο σύμβουλος μάρκετινγκ Θέμης Σαρανταένας με καλεσμένη του στο studio την σύμβουλο ανθρώπινου δυναμικού Σοφία Σκευοφύλακα,  συζητούν για την διαχείριση του προσωπικού στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Στην συζήτησή αυτή, εξετάσαμε μια σειρά από θέματα που αφορούν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, εστιάζοντας στην εύρεση και διατήρηση του κατάλληλου προσωπικού. Αναγνωρίσαμε τις προκλήσεις στην πρόσληψη λόγω περιορισμένης πρόσβασης σε ταλέντα και μικρότερων δικτύων, και συζητήσαμε πώς μικρομεσαίες επιχειρήσεις μπορούν να ανταγωνιστούν με μεγαλύτερες εταιρείες στην πρόσληψη ταλέντων. Επισημάνθηκαν στρατηγικές όπως η δημιουργία ενός δυναμικού και εμπνευσμένου εργασιακού περιβάλλοντος και η παροχή μοναδικών κινήτρων.

Συζητήσαμε επίσης τις καλύτερες πρακτικές για την πρόσληψη και επιλογή προσωπικού, τη σημασία της εταιρικής κουλτούρας στην ενσωμάτωση νέων υπαλλήλων, και την ανάγκη για εσωτερική επικοινωνία. Εξετάσαμε τρόπους για την κινητοποίηση και διατήρηση του προσωπικού, υπογραμμίζοντας την αξία της ανάπτυξης μιας κουλτούρας συνεχούς μάθησης και της ενθάρρυνσης των ηγετικών ικανοτήτων. Τέλος, η εκπομπή αυτή επισήμανε την ανάγκη για μια ισορροπημένη προσέγγιση στη διαχείριση του προσωπικού, η οποία είναι κρίσιμη για την ανάπτυξη και την ευημερία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Τέλος ο σύμβουλος μάρκετινγκ Θέμης Σαρανταένας μίλησε για το Employer Branding (Εργοδοτική Ελκυστικότητα).

 Η εκπομπή “Marketing in Practice and more”, παραγωγή του ONE Channel που μετρά πάνω από 200 επεισόδια και μεταδίδεται από 2014 (αρχικά στο SBC TV και στη συνέχεια στο Attica TV), ασχολείται με την επιχειρηματικότητα και με τον κλάδο του μάρκετινγκ. Αντικείμενό της αποτελεί η παρουσίαση επιχειρηματικών εννοιών, παραδειγμάτων και προτάσεων ώστε να καταστήσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ανταγωνιστικές στο ελληνικό αλλά και στο διεθνές γίγνεσθαι. Στο «Marketing in Practice and more» παρουσιάζονται οι βασικές επιχειρηματικές αρχές, τα εργαλεία και οι τεχνικές μάρκετινγκ που θα βοηθήσουν τη μικρομεσαία επιχείρηση να αναπτυχθεί μέσα από τα μάτια των ίδιων των επιχειρηματιών και των ανθρώπων της αγοράς. Χρηστικές συμβουλές, προτάσεις και απόψεις στη μικρή οθόνη, με αισιόδοξη προσέγγιση, τάση ανάπτυξης και κόντρα στις καθημερινές αρνητικές ειδήσεις. Η εκπομπή επιμελείται και παρουσιάζεται τις 9 τελευταίες τηλεοπτικές σεζόν από τον πιστοποιημένο σύμβουλο μάρκετινγκ Θέμη Σαρανταένα, που εξειδικεύεται στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (www.marketingconsultant.gr) με χορηγούς επικοινωνίας τα: Athens Voice, epixeiro.gr, startup.gr & franchise.gr.

Η εκπομπή μεταδίδεται στην τηλεόραση από το ΟΝΕ Channel μέσω Digea, LiveStreaming, Cosmote TV και ΕΟΝ TV κάθε Σάββατο & Κυριακή στις 12.30. Αναμεταδίδεται από τους περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς: Αλήθεια TV (Λέσβος, Λήμνος, Χίος και Ψαρά) Παρασκευή στις 19.30, στις 23.30 & το Σάββατο στις 15.30, DION TV (Ημαθία, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία και Χαλκιδική) κάθε Κυριακή στις 19:00, SYROS TV (Νησιά Κεντρικού Αιγαίου) κάθε Σάββατο στις 21.30, Αιγαίo TV (Δωδεκάνησα & Σάμος) κάθε Σάββατο στις 18.00, Ionian TV (Αργολίδα, Αρκαδία, Κορινθία, Λακωνία, Μεσσηνία, Αχαΐα, Ηλεία, νότια παράλια Στερεάς Ελλάδας και Ζάκυνθος) κάθε Παρασκευή στις 17.00 & κάθε Δευτέρα στις 13.30, Αχελώος TV (Αιτωλοακαρνανία, Άρτα, Θεσπρωτία, Ιωάννινα, Πρέβεζα και νησιά του Ιονίου) κάθε Δευτέρα στις 23.00 και κάθε Τετάρτη στις 19.20, West Channel (Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη και Φλώρινα) κάθε Παρασκευή στις 21:00 και κάθε Κυριακή στις 14:00, New Greek TV (Αμερική & Καναδάς) κάθε Σάββατο 17.30 (τοπική ώρα), ΤΡΤ (Θεσσαλία) κάθε Σάββατο στις 14.00 και ALFA (Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκη) κάθε Σάββατο στις 14.00.

 Το συγκεκριμένο επεισόδιο Νο 213 «Διαχείριση Προσωπικού στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις» μπορείτε να το δείτε εδώ: https://marketingconsultant.gr/diacheirisi-prosopikou-stis-mikromesaies-epicheiriseis/

Πηγή: https://www.aigaiotv.gr/index.php/enimerosi/item/5061-2024-03-27-11-02-18