Η Εμπειρία των Εργαζομένων (Employee Experience) ανέκαθεν αποτελούσε ένα αναπόσπαστο κομμάτι των επιχειρήσεων σε όλο τον κόσμο. Στη σύγχρονη εποχή είναι ένα από τα μείζονα ζητήματα που καλούνται να λύσουν οι HR Managers ώστε να εξασφαλίσουν την αποτελεσματικότερη λειτουργία της επιχείρησης και μία εξαιρετική εταιρική κουλτούρα.

Η HATZI FILAX GROUP έχει καταφέρει, μέσα από χρόνια εμπειρίας να δημιουργήσει προγράμματα τα οποία βοηθούν τους managers να δημιουργήσουν μία καλύτερη Εμπειρία Εργαζομένων (Employee Experience).

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε 5+1 συμβουλές για να δημιουργήσετε και εσείς ένα καλύτερο εργασιακό περιβάλλον και μία εξαιρετική εταιρική κουλτούρα για τους εργαζομένους σας:

  1. Κάντε τους υπαλλήλους σας να αισθάνονται ότι ακούγονται. Λάβετε ανατροφοδότηση από αυτούς.

Η ενθάρρυνση έκφρασης της άποψης των εργαζομένων είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για την ενίσχυση του Εmployee Εxperience

  1. Παρέχετε ανατροφοδότηση και δείξτε αναγνώριση

Οι εργαζόμενοι ανταποκρίνονται καλύτερα σε τακτικές, ανεπίσημες διαδράσεις σχετικά με την εργασία τους και συχνή αναγνώριση για την εξαιρετική τους δουλειά. Σας προτείνουμε να εφαρμόσετε τέτοιο είδος ανατροφοδότησης, σε συνδυασμό με διάφορα προγράμματα αναγνώρισης και επιβράβευσης.

  1. Διευκολύνετε την εξέλιξη και την ανάπτυξη της σταδιοδρομίας των εργαζομένων

Για να βελτιωθεί το Εmployee Εxperience, είναι σημαντικό για τους εργαζόμενους να σημειώσουν μια ανοδική πορεία στον οργανισμό. Χρειάζεται να δημιουργήσετε πολλές ευκαιρίες εκπαίδευσης για να αποκτήσουν οι εργαζόμενοι νέες δεξιότητες, να συνεργαστούν με νέους ανθρώπους ή να απολαύσουν μεγαλύτερη αυτονομία.

  1. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στους υπαλλήλους σας που δουλεύουν εξ’ αποστάσεως από το γραφείο.

Αυτό το είδος των εργαζόμενων χρειάζονται περισσότερη προσπάθεια από την πλευρά του εργοδότη για να αισθάνονται ότι ανήκουν στην εταιρεία.

  1. Μοιραστείτε μία θετική εμπειρία εργαζομένου σας με την υπόλοιπη εταιρία

Η διάχυση θετικής πληροφορίας βοηθάει να αναγνωριστούν κοινά σημεία μεταξύ των εργαζομένων και μία μεγαλύτερη ενσυναίσθηση και εγγύτητα απέναντί στην εταιρία και εσάς σαν manager.

 

+1 Παρέχετε εκπαίδευση και δυνατότητες εξέλιξης στους εργαζομένους σας με βάση την Εταιρική Κουλτούρα και την Ανάπτυξη Ηγεσίας.

Η εκπαίδευση και η εξέλιξη σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο είναι πολύ σημαντική, καθώς ενδυναμώνει την επιχείρηση σας, ενώ δίνει στους εργαζομένους σας μία αίσθηση σταθερότητας και εξέλιξης για τους ίδιους. Με εβδομαδιαίες εκπαιδεύσεις για τους εργαζομένους της εταιρίας σας, σύντομα θα παρατηρήσετε μία σημαντικά θετική αλλαγή στην εταιρία σας, εκ των έσω.

Ο Jacob Morgan σε έρευνα του δείχνει ότι τρία «περιβάλλοντα» έχουν μεγαλύτερη σημασία για τους εργαζόμενους: οργανωτικό, τεχνολογικό και φυσικό. Εστιάζοντας σε αυτά τα «περιβάλλοντα» οι εργαζόμενοι αξιολογούν και αποφασίζουν κατά πόσο η πορεία τους στην εταιρία θα είναι μακροπρόθεσμη ή βραχυπρόθεσμη.

Το 64% των εργαζομένων, παρατηρώντας τα τρία «περιβάλλοντα», αισθάνονται ότι δεν υπάρχει ισχυρή κουλτούρα στην εταιρία που εργάζονται. Τι μπορούν να κάνουν οι εταιρίες  προκειμένου να μειωθεί αυτό το ποσοστό;  Μια συμβουλή για παράδειγμα, είναι ότι οι υπάλληλοι των οποίων οι διευθυντές τους αναγνωρίζουν σταθερά τη δουλειά και τη προσπάθεια που βάζουν, είναι 5 φορές πιο πιθανό να παραμείνουν στην εταιρεία.

Η ανάπτυξη μίας εξαιρετικής εταιρικής κουλτούρας που θέτει την Εμπειρία του Εργαζομένου (Εmployee Εxperience) στο επίκεντρο είναι σημαντική για την εξέλιξη και την ανάπτυξη σε εταιρικό επίπεδο, τόσο για τους ίδιους όσο και για εσάς. Ως εκ τούτου, η HATZI FILAX GROUP έχει καταφέρει μέσα από πεπειραμένη γνώση και διαδραστικές εκπαιδεύσεις να δημιουργήσει προγράμματα, τα οποία αποτελούν σύγχρονα εργαλεία για τους managers, με σκοπό να αναπτύξουν μία εξαιρετική εταιρική κουλτούρα, εστιάζοντας στην θετική Εμπειρία των Εργαζομένων (Employee Experience).

Το κείμενο επιμελήθηκε από την Χάτζη Σκευοφύλακα, CEO και Founder της Hatzi Filax Group

και από την Σοφία Σκευοφύλακα, CCO και Co-Founder της Hatzi Filax Group.